Renault Kangoo Van Z.E. стана международен ван на годината

Main November 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6220 views | no comments

100% електрическият ван Renault Kangoo Van Z.E. бе обявен за Международен ван 2012 г. от жури от 22 европейски журналисти, специализирани в областта на лекотоварните автомобили. За първи път електрически модел печели приза.
Kangoo Van Z.E. бе избран заради екологичността си, както и заради икономиите на гориво. Това не е първата награда на модела, наскоро той спечели отличия в Дания и Ирландия.
С общо 104 точки от възможните 168 Kangoo Van Z.E. изпревари достойни съперници като Iveco Daily, Fiat Ducato и VW Caddy. Наградата бе връчена на Жан-Мари Юртиже, директор лекотоварното подразделение на Renault, по време на 14-ото издание на изложението Trailer Show в Белгия.
Батериите му са монтирани под пода, за да бъде запазен същият товарен обем като при версиите с двигател с вътрешно горене - 650 кг. Kangoo Van Z.E. идва с две възможни дължини и три версии. Товарните обеми съответно са от 3 до 4,6 куб. м с гъвкави възможности за превозване на пътници и багаж.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...