Rover SD1 със самолетен двигател Rolls-Royce +видео

Main April 6, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3040 views | no comments

Английският кар-фен Чарли Брумфилд е монтирал на стария си Rover SD1 производство 1981- 27-литров самолетен двигател от Rolls-Royce.



Чарли Брумфилд е английски конструктор, занимаващ се като хоби с доработка на серийни коли, но, според собствените му думи, резултатът от работата му все не го задоволявала.
Най-накрая измислил нещо за душата си - купил за 1000 британски лири 27-литров самолетен двигател Rolls-Royce Meteor и решил да го качи на стария си Rover SD1. От самата кола останал само корпусът, а "пълнежът" й бил преработен изцяло отново със специално изработени компоненти.



Огромният 27-литров мотор с 24 цилиндъра, развива максимална мощност от 600 "кончета" и има максимален въртящ момент от 1500 Нм. С него Блумфилд вече е подкарал старата си барака с неподозирана от нея досега скорост - 260 км/час, като моторът не бил развъртан повече от 2000 оборота в минута! Новата цел на конструктора е да я накара да "галопира" с 200 мили/час (321.87 км/час), което би го накарало да завърши този си проект окончателно.

 
Keywords:   meteor, rolls royce, rover sd1
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...