Мощен взрив в изследователски център на General Motors в Мичиган

Main April 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4360 views | no comments

Вчера, 11 април, в изследователския център на General Motors в Мичиган е станал мощен взрив. В една от лабораториите са провеждали изпитания на литиево-йонен акумулатор: инженерите са проверявали как той функционира в екстремални условия. В резултат на взрива сградата е силно разрушена, изпочупени са всички стъкла, а един от сътрудниците сериозно е пострадал. Пристигналите на място спасителни екипи са евакуирали 80 души. От GM подчертават, че самовзривилата се батерия не е от същия вид, който монтират в Chevrolet Volt (известно е, че акумулаторите на Chevrolet Volt по-рано бяха подложени на всестранна проверка във връзка със запалването на един от автомобилите от този модел, който е стоял на паркинг под силното слънце след краш тестове).
„Лабораториите на GM са създадени за това, за да проверяват свършената работа в нашата продукция при максимално трудни услоия, заявил на мястото на произшествието експерт, пожелал да остане анонимен. - Не бива от мухата да се прави слон. Да, ние провеждаме множество тестове. Това ни е работата. Понякога може да се случи и взрив“. От официалното изявление на General Motors става ясно, че взривилият се акумулатор и бил прототип и до този момент не е бил продаван на пазара.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...